02.01.2018

Joulunaika ja uusivuosi vaikuttavat jätehuoltoon

 

Joulu on vuoden roskaisinta aikaa, ja joka vuosi jäteastiat pullistelevat erityisen paljon joulun jälkeen. Maltti on valttia jouluroskien kierrätyksessä, sillä jätehuoltopalveluissakin pidetään joulutaukoa. Kierrätettäviä jätteitä kannattaa varastoida hieman pidempään, että kierrätysastioiden tyhjennykset ehtivät käynnistyä. 

Katso joulun jätteiden lajitteluohjeet >

Jäteastioiden tyhjennykset

Arkipyhät siirtävät jäteastioiden tyhjennyspäivää 1–2 päivällä eteen- tai taaksepäin. Jäteastioita ei tyhjennetä  joulun pyhinä 24.-26.12. Huomioittehan, että poikkeuksellisesti viikon 52 astiatyhjennyksiä aloitetaan paikoin jo lauantaina 23.12.

Viikolla 1 kannattaa varautua myös 1-2 päivän muutokseen tyhjennyspäivässä, sillä uudenvuodenpäivänä ei ajeta jätteitä.

PÄIVITYS 2.1.2018: Joulun jäljiltä jätteenkuljetukset ovat joillain alueilla myöhässä yli kahdella päivällä, mutta viivettä kurotaan kiinni jatkuvasti.

Lisätiedot: Kati Malinen, p. 050 413 9676 tai kati.malinen@puhas.fi.

Kontiosuon jätekeskus ja paikalliset jäteasemat

Kontiosuon jätekeskus on suljettu joulupäivänä, tapaninpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Myös Ilomantsin, Kontiolahden ja Polvijärven jäteasemat ovat suljettuina arkipyhinä.

Joulukuuset

Kotitalouksien joulukuuset otetaan vastaan veloituksetta Kontiosuon jätekeskukselle ja paikallisille jäteasemille. Joensuussa joulukuusia saa lisäksi viedä 15.1.2018 saakka kantakaupungin Rinki-ekopisteille (Hukanhauta, Kanervala, Karsikko, Linnunlahti, Marjala, Niinivaara, Noljakka, Prisma, Pötkä ja Utra) sekä Puhaksen Penttilän ekopisteelle. Rantakylän asukkaat voivat viedä kuusensa Utran Rinki-ekopisteelle, Lasinpuhaltajantie 3.

Lisätiedot: Jari Pajarinen, p. 050 313 3974  tai jari.pajarinen@puhas.fi.

Pyrimme turvaamaan kaikille asiakkaillemme sekä sujuvan jätehuollon että jätteenkuljetusten osalta rauhalliset pyhäpäivät. Pahoittelemme poikkeuksista asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja toivotamme kaikille mukavaa joulun aikaa!

Alkuperäinen julkaisu 5.12.2017. Päivitetty 20.12.2017 ja 2.1.2018