MILLAINEN JÄTEASTIA

Vapaa-ajankiinteistöille hyvin soveltuvia astioita ovat 140- ja 240-litran astiat. Mökkiläisten yhteiseksi kimppa-astiaksi on usein järkevintä hankkia 660-litrainen jäteastia.

Kun hankitte uutta jäteastiaa, niin varmistattehan, että se on pyörällinen, konekuormaukseen soveltuva ja tehty säiden vaihtelun kestävästä muovista. Hyvä merkki laadusta on usean vuoden runkotakuuaika ja se, että jäteastiassa on selvästi näkyvissä astian merkki ja valmistajan leima. Jäteastioita myyvät Puhas Oy, rautakaupat ja useat jätteenkuljetusyritykset.

Muun muassa Justus-astiat eivät sovellu hyvin koneelliseen kuormaukseen, koska niiden kaulukset ovat ahtaita. Kuormauksessa rikkoutuvia Justus-astioita ei korvata asiakkaalle. Niitä tyhjennetään kuitenkin niin kauan kuin astia kestää.

Ennen jäteastian hankkimista varmistattehan, että astia sijoitetaan sellaiselle keräyspaikalle, että jäteauto pääsee kohteeseen.

Jäteastioiden maksimipaino

Suurin sallittu paino korkeintaan 240-litraiselle jäteastialle on jätehuoltomääräysten mukaan 60 kg ja 660-litraiselle jäteastialle 80 kg. Biojäteastioiden osalta tämä tarkoittaa jäteastian täyttämistä enintään puoliväliin.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin.

JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET

Katso jätehuoltomääräykset >