MILLAINEN ON HYVÄ KERÄYSPAIKKA?

Keräyspaikan suunnittelu

Kunnalliset jätehuoltomääräykset määrittävät millainen keräyspaikan tulee olla. Vaatimuksia on mm. keräyspaikan ja ajoväylien kantavuuteen ja kulutuksen kestoon sekä esteettömyyteen.

Omaa astiaa otettaessa tai uutta kimppaa perustettaessa kannattaa jo suunnitteluvaiheessa kiinnittää huomiota keräyspaikkaa koskeviin vaatimuksiin. Myös olemassa olevien keräyspaikkojen on täytettävä jätehuoltomääräysten vaatimukset. 

Vapaa-ajan asunnoilla jäteastia kannattaa sijoittaa siten, että jäteautolla ei tarvitse tulla laisinkaan mökkitielle tai mökin pihaan. Jäteastian sijoituspaikkaa valitessa kannattaa pohtia, onko astian läheisyydessä jäteautolle kääntöpaikkaa, ja kestääkö astian sijoituspaikka 26-tonnisen jäteauton painon.  Kannattaa pohtia myös sitä, miten astialle pääsee jäteautolla esimerkiksi kelirikkoaikaan.

Lisäpalvelumaksut

Vapaa-ajanasunnot sijaitsevat usein pitkien mökkiteiden päässä ja saarissa. Tällöin on mietittävä tarkkaan, minne keräyspaikan perustaa. Jos sitä ei saa omalle maalle, täytyy keräyspaikan perustamiselle toisen maalle olla aina maanomistajan lupa. Lisäksi on otettava huomioon mahdolliset lisäpalvelumaksut, joita astian sijoituksesta voi tulla.

Lisätietoa keräyspaikasta saat jätehuoltomääräyksistä ja asiakaspalvelustamme. Kysy lisää vaihtoehdoista, autamme keräyspaikan valinnassa mielellämme!