MINNE HYÖTYJÄTTEET, ISOT JÄTE-ESINEET TAI VAARALLISET JÄTTEET?

Ekopisteet

Kodin pakkaus- ja muita hyötyjätteitä voi toimittaa Puhas Oy:n osakaskuntien alueella oleville ekopisteille sekä Pakkaustuottajien Rinki-ekopisteille. Ekopisteissä vastaanotetaan pisteestä riippuen paperia, pakkauskartonkia, pakkauslasia, metallia ja käyttökelpoisia tekstiilejä sekä joissakin Rinki-ekopisteissä myös muovipakkauksia. 

Kontiosuon jätekeskus ja jäteasemat

Isot jäte-esineet ja jäteastiaan kuulumattomat jätteet voi viedä Kontiosuon jätekeskukseen tai paikallisille jäteasemille. Jätekeskuksessa ja jäteasemilla otetaan vastaan mm. metalliromua, puutarhajätteitä, lasia, maa- ja kiviaineksia, käsiteltyä sekä puuta, kestopuuta ja rakennusjätettä.

Kontiosuon jätekeskuksen vastaanottohinnat >

Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden vastaanotto

Vaarallisia jätteitä ja käytöstä poistettuja sähkölaitteita otetaan vastaan Kontiosuon jätekeskuksessa, paikallisilla jäteasemilla, kiertävissä keräysautoisa sekä muissa valvotuissa vastaanottopisteissä. Kotitaloudet ja vapaa-ajan asunnot voivat tuoda vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet vastaanottopisteisiin veloituksetta.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopisteet ja aukioloajat >

Sähkölaitteita ja lamppuja voi palauttaa rajoitetusti myös kauppoihin. Pisimmältä ulkomitaltaan enintään 25 cm pituiset sähkölaitteet tai loisteputket voi palauttaa ilman ostovelvoitetta sähkölaitteita myyvään erikoiskauppaan, jonka pinta-ala on vähintään 200 m2, tai päivittäistavarakauppaan, jonka pinta-ala on vähintään 1000 m2. Sähkölaitteet voi palauttaa mihin tahansa kauppaan uutta vastaavaa laitetta ostettaessa. Lisätietoja SER-Kierrätys>>