OMAKOTIASUKKAAN JÄTEHUOLTO

Tarjoamme osakaskuntiemme asukkaille laadukkaat jätehuollon palvelut.

Kiinteistön poltettavat jätteet keräykseen

Velvollisuus liittyä alueella järjestettyyn jätteenkuljetukseen on määrätty jätelaissa.Tarkempia ohjeita jätehuollon järjestämiseksi on annettu kunnallisissa jätehuoltomääräyksissä.
Jätehuoltoon liittyminen >

Palvelua perusmaksulla

Kotitalouksien käytössä ovat hyötyjätteiden keräykseen tarkoitetut ekopisteet sekä vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräyspisteet. Ekopisteiden ylläpito ja vaarallisten jätteiden huolto kustannetaan asuinhuoneistokohtaisella perusmaksulla.

Sähkölaitteiden jätehuolto

Puhaksen toimialueella kotitaloudet voivat palauttaa sähkölaitteet veloituksetta Kontiosuon jätekeskukselle, jäteasemille sekä muihin kunnallisiin vastaanottopisteisiin. Sähkölaitteiden jätehuollon kustannuksista vastaavat sähkölaitteiden tuottajat.

Sähkölaitteiden vastaanottopaikat > 

Sähkölaitteita ja lamppuja voi palauttaa rajoitetusti myös kauppoihin. Pisimmältä ulkomitaltaan enintään 25 cm pituiset sähkölaitteet tai loisteputket voi palauttaa ilman ostovelvoitetta sähkölaitteita myyvään erikoiskauppaan, jonka pinta-ala on vähintään 200 m2, tai päivittäistavarakauppaan, jonka pinta-ala on vähintään 1000 m2. Sähkölaitteet voi palauttaa mihin tahansa kauppaan uutta vastaavaa laitetta ostettaessa. Lisätietoja SER-Kierrätys »