MILLAINEN ON HYVÄ KERÄYSPAIKKA?

Keräyspaikan suunnittelu

Jäteastian sijoituspaikkaa valitessa kannattaa pohtia, onko astian läheisyydessä jäteautolle riittävää kääntöpaikkaa, ja kestääkö astian sijoituspaikka jopa 26-tonnisen jäteauton painon.  Kelirikkoaika aiheuttaa sivuteille ja jäteauton kulkemiselle  omat haasteensa, mikä on hyvä huomioida jäteastian sijaintipaikkaa valitessa.

Lisäpalvelumaksut

Jäteastialle ei aina löydy sopivaa keräyspaikkaa omalta maalta. Astian paikkaa valitessa tulee ottaa huomioon, että keräyspaikan perustamiselle toisen maalle tulee olla maanomistajan lupa. Lisäksi kannattaa huomioida mahdolliset lisäpalvelumaksut, joita saattaa aiheutua esim. jätehuoltomääräyksistä poikkeavasta keräyspaikasta.

Taajamissa jäteautolla ei ajeta omakotitalojen pihoihin. Pihat ovat usein ahtaita ja voivat olla rakennettuja siten, että jäteauto voi rikkoa pihaa käydessään (esimerkiksi kivetyt pihat). Taajamissa omakotitalon jäteastia on hyvä sijoittaa pihaliittymään tai tontin reunalle, jolloin lisäpalvelumaksuja ei synny ja piha pysyy kunnossa.

 

Lisätietoa keräyspaikasta saat jätehuoltomääräyksistä ja asiakaspalvelustamme. Kysy lisää vaihtoehdoista, autamme keräyspaikan valinnassa mielellämme!