Tällä sivulla löydät Puhaksen jätehuoltopalvelut.

PUHAS PALVELEE

Tarjoamme jätehuoltopalveluita osakaskuntiemme asukkaille, yhteisöille ja yrityksille. Palveluihimme kuuluvat keskitetysti kilpailutetut poltettavan jätteen ja biojätekuljetuspalvelut sekä Kontiosuon jätekeskus ja paikalliset jäteasemat.

Palvelujamme täydentävät kotitalouksien käyttöön tarkoitetut ekopisteet, vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräyspisteet sekä jätehuollon palveluneuvonta. 

Tietoa palveluista saat näiltä sivuilta sekä asiakaspalvelustamme.

Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden keräys

Kodin vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet otetaan vastaan veloituksetta.

Keräyspaikat ja kiertävät keräykset >

Vuokraa peräkärry

Kontiosuon jätekeskuksella on vuokrattavana henkilöauton peräkärry.

Vuokra 4 h 10 € tai 1 vuorokausi 20 €

Lue lisää vuokrauspalvelustamme >

Noutopalvelu

Noudamme pakettiautolla kotoasi maksua vastaan jätteitä, joita et voi laittaa jäteastiaan, esim. kodinkoneita ja huonekaluja.  

Lue lisää palvelusta >

Tietosuojapaperit turvalliseen käsittelyyn

Luottamuksellisia ja suojattavia tietoja sisältävät paperit voi nyt hävittää turvallisesti. Tuo paperit Kontiosuon jätekeskukselle. Palvelun hinta on 10 €/kassi (noin 20 litraa).

Lue lisää palvelustamme >

Tuut sie jätekimppaan?

Poltettavan jätteen kimppa-astian käyttäminen naapurien kesken on järkevää, jos jätettä tulee vähän tai oman jäteastian käyttäminen on esimerkiksi huonojen tieyhteyksien vuoksi hankalaa. Tyhjennysmaksuja voidaan jakaa, ja laskutus voidaan sopia yhtenä laskuna tai jokaiselle osakkaalle erikseen. Lue lisää jätekimpasta>

Kimpan voi perustaa taajamissa myös biojätteelle. Lue lisää biokimpasta >

Jäteastioiden ja kompostoreiden myynti

Myymme Kontiosuon jätekeskuksella ja paikallisillä jäteasemilla jätehuoltomääräysten mukaisia jäteastioita ja kompostoreita. Voit tilata myös kotiinkuljetuksen, jonka hinta määräytyy kuljetusmatkan mukaan.

Lue lisää myyntipalvelustamme >

Kompostoimalla itse biojätteet voi säästää jätemaksuissa pidentämällä poltettavan jätteen tyhjennysväliä, esim. 2 -> 4 viikkoon.

Jäteastioiden pesupalvelussa muutoksia

Poltettavan jätteen astian pesut on tilattava erikseen omakoti- ja paritaloille. Vähintään kolmen asuinhuoneiston kiinteistöjen jäteastiat pestään ilman erillistä tilausta. Poltettavan jätteen astioiden pesuista veloitetaan erikseen.

Lue lisää pesupalvelusta >

Biojäteastioiden tyhjennyshintaan pesu kuuluu edelleen, ja ne pestään kaksi kertaa vuodessa ilman erillistä tilausta.

Puutarhajätepassilla joka 3. kuorma veloituksetta

Kotitaloudet voi tuoda puutarhajätepassilla joka 3. puutarhajätekuorman veloituksetta. Kysy passia jätekeskuksesta tai Kontiolahden ja Polvijärven jäteasemilta.

Lue lisää puutarhajätepassista >