Aluekeräyspisteeseen saa tuoda ainoastaan päivittäin syntyvää poltettevaa jätettä.

ALUEKERÄYSPISTE KÄYTTÖÖN VUOSIMAKSULLA

Ketä varten ja miten käytetään?

Puhaksen toimialueella on 63 poltettavan jätteen aluekeräyspistettä. Pisteet on tarkoitettu omakotitalojen ja vapaa-ajan kiinteistöjen käyttöön, jos kiinteistöllä ei ole omaa jäteastiaa eikä kiinteistö ole liittynyt järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Aluekeräyspisteiden käyttäjät maksavat pisteiden käytöstä vuosimaksun.

Aluekeräyspisteisiin kuuluu kotitalouksissa päivittäin syntyvä jäte, josta hyötyjätteet on lajiteltu erikseen. Jätteet on hyvä viedä pisteisiin pieni jätepussi kerrallaan. Pisteisiin ei saa viedä huonekaluja, kodinkoneita, remonttijätteitä tai vaarallisia jätteitä.

Poltettavat jätteet kuljetetaan aluekeräyspisteistä Riikinvoima Oy:n ekovoimalaitokseen hyödynnettäväksi kaukolämmön ja sähkön tuotannossa.

Liittyminen

Voit liittyä aluekeräyspisteasiakkaaksi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Samalla saat tietää lähimmän aluekeräyspisteen.

Lukitut aluekeräyspisteet

Osa aluekeräyspisteistä ovat lukittuja, ja avaimen saa Puhaksen toimistolta arkisin klo 9 - 15. Sovithan avaimen noudosta etukäteen.

Uudet lukitut syväkeräysastiat avautuvat elektronisella avaimella. Vihreä tunnistussilmä sijaitsee syväkeräysastian kannessa, vasemalla puolella. Syväkeräysastian kansi aukeaa, kun avainta pitää silmän päällä noin kolme sekuntia. 

Ekopisteen käytöstä ei maksua

Jos aluekeräyspisteen yhteydessä on hyötyjätteille tarkoitettu ekopiste,  voit käyttää ekopisteen hyötyjäteastioita (paperi, kartonki, lasi, metalli ja vaatekeräys) ilman aluekeräyspistemaksua. 

TULOSTETTAVA LIITTYMISLOMAKE

Liittymislomake (pdf) >

HUOMIO!

Lähimmän aluekeräyspisteen tarkemmat tiedot saat liittymisen yhteydessä asiakaspalvelustamme.