POLTETTAVAT JÄTTEET ALUEKERÄYSPISTEELLE VUOSIMAKSUA VASTAAN

Ketä varten ja miten käytetään?

Puhaksen toimialueella on 63 poltettavan jätteen (aikasemmin nimikkeellä sekajätteen) aluekeräyspistettä. Pisteet on tarkoitettu talouksissa päivittäin syntyvälle jätteelle, joista on ensin lajiteltu hyötyjäte erilleen.

Aluekeräyspisteitä tulee käyttää samalla tavoin kuin kiinteistökohtaisia jäteastioita, ja jätteet on hyvä viedä pisteisiin pieni jätepussi kerrallaan. Pisteisiin ei saa viedä esimerkiksi huonekaluja, kodinkoneita tai vaarallisia jätteitä.

Poltettavat jätteet kuljetetaan alukeräyspisteistä Riikinvoima Oy:n ekovoimalaitokseen hyödynnettäväksi kaukolämmön ja sähkön tuotannossa.

Käyttöoikeus

Aluekeräyspisteitä voivat käyttää asiakkaat, jotka maksavat aluekeräyspistemaksun. 

Huomaathan, että jos aluekeräyspisteen yhteydessä on hyötyjätteille tarkoitettu ekopiste,  voit käyttää ekopisteen hyötyjäteastioita (paperi, kartonki, lasi, metalli ja vaatekeräys) maksamatta aluekeräyspistemaksua. Jos haluat tuoda aluekeräyspisteelle poltettavaa jätettä, sinun tulee liittyä aluekeräyspistekäyttäjäksi ja maksaa aluekeräyspistemaksu.

Lukitut aluekeräyspisteet

Osa aluekeräyspisteistä ovat lukittuja, ja avaimen saa Puhaksen toimistolta arkisin klo 9 - 15. Sovi avaimen noudosta etukäteen.

Liittyminen

TULOSTETTAVA LIITTYMISLOMAKE

Liittymislomake (pdf) >

HUOMIO!

Lähimmän aluekeräyspisteen tarkemmat tiedot saat liittymisen yhteydessä asiakaspalvelustamme.