EKOPISTEET

Löydät lähimmän ekopisteen kierratys.infosta >

Puhaksen alueella on Puhaksen ekopisteitä ja Rinki-ekopisteitä. Kotitaloudet voivat käyttää molempia ekopisteitä maksutta.

Puhaksen ekopisteissä kerätään lasi-, kartonki- ja metallipakkauksia. Metallipakkausten joukkoon voi laittaa myös muuta metallista tavaraa. Puhaksen ekopisteet kustannetaan perusmaksulla, joka on asuinhuoneistokohtainen vuosimaksu.

RINKI-ekopisteet ovat pakkausten tuottajien järjestämiä keräyspisteitä, ja niissä kerätään lasi-, kartonki- ja metallipakkauksia.  Joissakin Rinki-pisteessä kerätään myös puhtaita ja kuivia muovipakkauksia. Rinki-ekopisteiden kustannuksista vastaavat pakkausjätteiden tuottajat.

  • Rinki Oy vastaa Rinki-ekopisteiden kunnossapidosta ja siivouksesta, palautteet: palautesivun kautta tai maksuton puh. 0800 133 888 tai sähköpostilla: asiakaspalvelu@rinkiin.fi
  • Lajitteluohjeet ovat molemmissa pisteissä samat.

Kierrättäminen vähentää jätteistä luonnolle aiheutuvaa kuormitusta, koska kierrätysmateriaalin käyttäminen teollisuudessa pienentää energian tarvetta ja säästää luonnonvaroja. Jotta materiaali olisi käyttökelpoista, jätteet on lajiteltava oikein.