Oma biojäteastia

Biojätteille voi olla oma keräysastia taajamissa

Yksittäinen talous voi taajamissa liittyä biojätteen erilliskeräykseen omalla kiinteistökohtaisella biojäteastialla. Ennen astian hankkimista asiakaspalvelustamme on hyvä tarkistaa, onko biojätteen erilliskeräykseen liittyminen alueella mahdollista. 

Tarjoamme uusille biojätteen erilliskeräyksiin liittyville omakotitalouksille veloituksetta biojäteastian käyttöön sekä puolen vuoden biojätepussit. Astian voi halutessaan hankkia myös itse. Asiakaspalvelumme neuvoo biojäteastian käyttöön ottamisessa.

Hyvä tietää biojätteen keräyksestä

  • Sallittu biojäteastian koko on 140­ tai 240 litraa. 
  • Biojäteastian tyhjennysväli voi olla kesäaikaan (viikot 18 - 39) korkeintaan kaksi viikkoa ja talviaikaan (viikot 40 - 17) korkeintaan neljä viikkoa.
  • Biojäteastian saa täyttää enintään puolilleen, jottei astia tule liian raskaaksi. Täydet astiat hajoavat helposti tyhjennyksen yhteydessä ja ovat myös työturvallisuusriski jätteenkuljettajalle.
  • Naapurit voivat perustaa yhdessä biokimpan, jolloin kustannuksia voi jakaa.

Erilliskeräämällä biojätteen voit harventaa poltettavan jätteen tyhjennysväliä

Jos biojätteet kerätään kiinteistötä erikseen tai kompostoidaan itse, poltettavan jätteen tyhjennysväliä voi harventaa jopa 8 viikkoon. Etenkin kompostoimalla säästät jätemaksuissa ja saat vielä ravinteet omaan käyttöön. Lisätietoa kompostoinnista löydät kompostointioppaasta ja nettisivuiltamme. Myymme myös kompostoreita >