MILLAINEN JÄTEASTIA JA MISTÄ SEN SAA?

Yleisin jäteastian koko on omakotitaloilla 240 litraa ja taloyhtiöillä 660 litraa. Tarvittavaan astiakokoon vaikuttavat taloudessa syntyvien roskien määrä sekä se, kuinka tarkasti ne lajitellaan.

Kun hankitte uutta jäteastiaa, niin varmistattehan, että se on pyörällinen, konekuormaukseen soveltuva ja tehty säiden vaihtelun kestävästä muovista. Hyvä merkki laadusta on usean vuoden runkotakuuaika ja se, että jäteastiassa on selvästi näkyvissä astian merkki ja valmistajan leima.  Jäteastioita myyvät Puhas Oy, rautakaupat ja useat jätteenkuljetusyritykset.

Muun muassa Justus-astiat eivät sovellu hyvin koneelliseen kuormaukseen, koska niiden kaulukset ovat ahtaita. Kuormauksessa rikkoutuvia Justus-astioita ei korvata asiakkaalle. Niitä tyhjennetään kuitenkin niin kauan kuin astia kestää.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin.

JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET

vaikuttavat myös jäteastioihin >