PIENKUORMIEN LAJITTELUKENTTÄ

Kontiosuon jätekeskuksen lajittelukentälle vastaanotetaan henkilöautolla, peräkärryllä tai pakettiautolla tuodut jätteet.

Henkilöauto / henkilöauto ja peräkärry

 1. Saapuessasi jätekeskukseen valitse henkilöauto-kaista.
 2. Aja vaakarakennuksen luo ja maksa kuorma pankki- tai luottokortilla. Pidä turvallisuussyistä lemmikit ja lapset autossa.
 3. Jatka opasteiden mukaan lajittelukentälle.
 4. Lajittele huolellisesti erikseen haravointijätteet, kartonki, kestopuu, kipsilevyt, lasi, metalli, maa- ja kiviainekset, paperi, poltettava jäte, puu, risut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet. Muista lajitella erikseen risut ja haravointijätteet niiden erilaisen jatkokäsittelyn takia. 
 5. Lajittele vaatekeräyskonttiin muovipussiin pakattuina käyttökuntoiset ja puhtaat vaatteet, kengät, laukut, kodintekstiilit, lelut ja urheilutarvikkeet.
 6. Huolehdithan, että purkupaikka jää siistiksi. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!

 Pakettiauto

 1. Aja pakettiauto jätekeskuksen vaa'alle punnittavaksi.
 2. Sammuta auto ja anna kuorman tunnistetiedot: rekisterinumero ja jätelaji.
 3. Punnituksen jälkeen jatka pienkuormien lajittelukentälle pakettiautojen purkupaikalle.
 4. Lajittele huolellisesti erikseen vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, paperi, kartonki, lasi, metalli, puu, maa- ja kiviainekset, kestopuu ja poltettavat jätteet. Lajittele vaatekeräyskonttiin muovipussiin pakattuina käyttökuntoiset ja puhtaat vaatteet, kengät, laukut, kodintekstiilit, lelut ja urheilutarvikkeet.
  Muista lajitella erikseen risut ja haravointijätteet niiden erilaisen jatkokäsittelyn takia. 
 5. Palaa vaa'alle.
 6. Punaisen valon sammuttua punnitus on suoritettu. Maksa kuorma toimistossa pankki- tai luottokortilla.
 7. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!

Kysy aina neuvoa henkilökunnalta tarvittaessa!

LAJITTELE VALMIIKSI

 • Pakatessasi kuormaa lajittele jo valmiiksi: vaatteet, paperi, kartonki, lasi, metalli, puu, kiviainekset, kipsi, kestopuu, sähkölaitteet, vaaralliset jätteet sekä poltettavat jätteet.
 • Laita painavimmat jätteet kuten laatat, harkot, betonit ja kipsilevyt pohjimmaisiksi ja kevyemmät päällimmäisiksi. Poltettavat jätteet voi pussittaa valmiiksi jätesäkkiin.

Katso tarkemmat lajitteluohjeet >