SOPIVAT ASTIAT TALOYHTIÖN JÄTTEILLE

Astiakoot ja lajittelu

Taloyhtiöiden jätehuollossa käytetään pääsääntöisesti pinta-astioita, jotka ovat kooltaan 140 - 660 litraa. Astioiden kokoon, määrään sekä lajiteltaviin hyötyjätteisiin vaikuttavat mm. taloyhtiön huoneistojen lukumäärä. Jätehuoltomääräyksissä määritellään, mitä jätejakeita taloyhtiöissä tulee lajitella. 

Uutta jäteastiaa hankkiessa on hyvä varmistaa, että se on pyörällinen, konekuormaukseen soveltuva ja tehty säiden vaihtelun kestävästä muovista. Hyvä merkki laadusta on usean vuoden runkotakuu ja se, että jäteastiassa on selvästi näkyvissä astian merkki ja valmistajan leima. Jäteastioita myyvät Puhas Oy, rautakaupat ja useat jätteenkuljetusyritykset.

Muun muassa Justus-astiat eivät sovellu hyvin koneelliseen kuormaukseen, koska niiden kaulukset ovat ahtaita. Kuormauksessa rikkoutuvia Justus-astioita ei korvata asiakkaalle. Niitä tyhjennetään kuitenkin niin kauan kuin astia kestää.

Jäteastioiden maksimipainot

240-litraisen jäteastian saa täyttää jätehuoltomääräysten mukaan enintään 60 kg painavaksi ja 660-litraisen jäteastian enintään 80 kg painavaksi. Painorajoista johtuen esimerkiksi biojäteastian saa täyttää enintään puoliväliin.

Uusi sopimus tai vanhan muuttaminen

Uuden sopimuksen ja astiatilauksen tai muutokset vanhaan sopimukseen voi tehdä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin. Jäteastiat kuitenkin huuhdellaan kerran vuodessa tyhjennyksen yhteydessä veloituksetta.