MILLAINEN ON HYVÄ KERÄYSPAIKKA?

Keräyspaikan suunnittelu

Keräyspaikkaa valitessa kannattaa pohtia, onko keräyspaikan läheisyydessä jäteautolle riittävää kääntöpaikkaa, ja kestääkö keräyspaikka jopa 26-tonnisen jäteauton painon. Keräyspaikka kannattaa ottaa huomioon jo taloyhtiön suunnitteluvaiheessa.

Riittävä ohjeistus

Jätehuollon ja lajittelun sujumiseksi on asukkailla hyvä olla ajantasaista ohjeistusta jätteiden lajittelusta. Toimistollamme on saatavilla sekä maksullisia että veloituksettomia lajittelutauluja jätekatoksiin. Mikäli tarvitsette isomman määrän lajittelutauluja, niin varmistattehan saatavuuden etukäteen toimistoltamme. 

Tietopankissamme on tulostettavissa kodin lajitteluohjeita neljällä kielellä. Tietopankista löytyy myös opas jätehuollon järjestämiseen taloyhtiössä. Oppaita on saatavissa myös velituksetta toimistoltamme.

Lisäpalvelumaksut

Taloyhtiöt sijaitsevat usein tiheästi rakennetuilla alueilla. Tällöin saatetaan joutua miettimään tarkkaan, mihin keräyspaikan voi perustaa. Jos keräyspaikka ei sovi taloyhtiön omalle maalle, on keräyspaikan perustamiselle toisen maalle kysyttävä aina maanomistajan lupa. Lisäksi on otettava huomioon mahdolliset lisäpalvelumaksut,  joita saattaa aiheutua esim. jätehuoltomääräyksistä poikkeavasta keräyspaikasta.

 

Lisätietoa keräyspaikasta saat jätehuoltomääräyksistä ja asiakaspalvelustamme. Kysy lisää vaihtoehdoista, autamme keräyspaikan valinnassa mielellämme!