MILLAINEN ON HYVÄ KERÄYSPAIKKA?

Keräyspaikan suunnittelu

Jo taloyhtiön jätehuollon suunnitelussa kannattaa ottaa huomioon keräyspaikkaa koskevat määräykset ja vaatimukset. Kunnalliset jätehuoltomääräykset määrittävät sen, millainen keräyspaikan tulee olla. Vaatimuksia on mm. keräyspaikan ja ajoväylien kantavuuteen ja kulutuksen kestoon sekä esteettömyyteen. Myös nykyisten keräyspaikkojen ja jätekatoksien on täytettävä jätehuoltomääräysten vaatimukset.

Riittävä ohjeistus

Jätehuollon sujumiseksi on asukkailla oltava riittävästi ajantasaista ohjeistusta jätteiden lajittelusta. Puhas on teettänyt taloyhtiöiden jätekatoksia varten A1- ja A2 -kokoisia lajitteluohjetauluja. Tauluja voi noutaa toimistostamme Tiedepuistolta. Mikäli tarvitsette isomman määrän lajittelutauluja, niin varmistattehan saatavuuden etukäteen toimistoltamme. 

Tietopankissamme on tulostettavissa kodin lajitteluohjeita kolmella kielellä. Tietopankista löytyy myös opas jätehuollon järjestämiseen taloyhtiössä. Oppaita on saatavissa myös toimistoltamme ja oppaat ovat maksuttomia.

Lisäpalvelumaksut

Taloyhtiöt sijaitsevat usein tiheästi rakennetuilla alueilla. Tällöin saatetaan joutua miettimään tarkkaan, mihin keräyspaikan voi perustaa. Jos keräyspaikka ei sovi taloyhtiön omalle maalle, on keräyspaikan perustamiselle toisen maalle kysyttävä aina maanomistajan lupa. Lisäksi on otettava huomioon mahdolliset lisäpalvelumaksut, joita astian sijoituksesta voi tulla.