17.04.2020

Kelirikko voi aiheuttaa muutoksia jätehuoltoon

 

Kelirikkokausi aiheuttaa omat haasteensa jätehuollolle. Keväällä monet tiet pehmenevät sulamisvesien seurauksena, ja tästä syystä yli 20 tonnia painava jäteauto ei pysty ajamaan kaikilla teillä. Jäteauto ei aja painorajoitetuilla yksityisteillä laisinkaan ilman tiehoitokunnan kirjallista lupaa. Luvasta huolimatta tien kunto voi paikoitellen estää jäteauton pääsyn jäteastioiden luo.

Kelirikkoaikaan kannattaa välttää jäteautolla liikkumista painorajoitetuilla tai pehmentyneillä teillä. Tällä tavoin vähennetään sekä tien että jäteauton vaurioitumisriskiä, ja jätteet saadaan kuormattua turvallisesti.

KELIRIKKOKAUDEN MUISTILISTA

  • Ilmoita asiakaspalveluumme mahdollisimman pian, jos kiinteistöllenne johtava tie on jäteastian tyhjennyksen alla pehmyt tai vaurioitunut.
  • Jos jäteautolla ei voida ajaa kiinteistölle tyhjennyspäivänä, voidaan joko
    • sopia korvaavan käynnin ajankohta, tai
    • sopia, että asiakas siirtää jäteastian kelirikkokaudella tyhjennyspäiväksi isomman tien varteen.
  • Jos tyhjennysajankohdan siirtämisestä ilmoitetaan asiakaspalveluumme ajoissa, asiakkaalle ei synny kelirikon vuoksi turhia lisäkustannuksia.
  • Jäteastian siirtämisestä isomman tien varteen kelirikon ajaksi tulee aina ilmoittaa meille, jotta tieto jäteastian siirrosta siirtyy myös jätteenkuljettajalle.
  • Ilmoitathan meille myös siitä, kun tie kestää jälleen jäteautonkin.

Jos yksityistien varressa on useampia tyhjennettäviä jäteastioita, voi myös tiehoitokunta viestiä meille tien kunnosta.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy lisää asiakaspalvelustamme, puh. 013 318 198 tai asiakaspalvelu@puhas.fi. Kerromme mielellämme lisää! Luvan ajaa painorajoituksesta huolimatta löydät täältä.