08.05.2019

Laita mökillä jätehuolto kuntoon

 

Mökilläkin syntyy jätettä, joten jätehuolto kannattaa laittaa kuntoon keväällä. Mökkiläisellä on kolme tapaa liittyä jätehuoltoon: oma jäteastia, jätekimppa naapurien kanssa tai liittyminen aluekeräyspisteeseen. 

  • Jätekimppa tai aluekeräyspiste on hyvä silloin, jos mökkitie on liian kapea, jäteautolle ei löydy kääntöpaikkaa tai mökkitie ei kestä raskasta jäteautoa.

Oma jäteastia 

Hanki jäteastia ja sovi asiakaspalvelussa tyhjennykset. Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastia on tyhjennettävä vähintään kolme kertaa kesässä. Jätelasku muodostuu perusmaksusta (vuosimaksu) sekä toteutuneista tyhjennystapahtumista. 

Jätekimpalla voi jakaa kustannuksia

Jätekimppa naapurien tai tiekunnan kanssa on edullisin, jolloin jätekustannukset voidaan jakaa.

  • Kerätkää kimppa ja valitkaa kimppaisäntä. Päättäkää kustannusjako ja täyttäkää tulostettava kimppalomake. Kimppaisäntä palauttaa lomakkeen asiakaspalveluumme ja sopii käytännän asiat. 

Aluekeräyspiste vuosimaksulla käyttöön

Aluekeräyspiste on tarkoitettu vuosimaksulla käyttöön, jos oma jäteastia tai jätekimppa ei ole mahdollinen. Aluekeräyspisteisiin kuuluu kotitalouksissa päivittäin syntyvä jäte, josta hyötyjätteet on lajiteltu erikseen. Jätteet on hyvä viedä pisteisiin pieni jätepussi kerrallaan.

  • Pisteisiin ei saa viedä huonekaluja, kodinkoneita, remonttijätteitä tai vaarallisia jätteitä. 

Liity aluekeräyspisteasiakkaaksi asiakaspalvelussamme. Samalla saat tietää lähimmän aluekeräyspisteen.

 Täältä löydät lisää tietoa vapaa-ajan asunnon jätehuollosta >

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Palvelemme jäteasioissa arkisin klo 8–16 p. 013 318 198. Jätehuoltoon voit liittyä myös lähettämällä täytetyn liittymislomakkeen postitse: Puhas Oy PL 370 80101 Joensuu tai sähköpostilla: asiakaspalvelu@puhas.fi.

Asiakaspalvelun kautta voit myös hankkia jäteastian ja kompostorin vaikka mökkitontille tuotuna.