25.03.2020

Turvaamme jätehuoltopalvelut myös poikkeustilanteessa

Varmistamme välttämättömien jätehuoltopalvelujen sujuvuuden myös tässä poikkeavassa tilanteessa.  Jätehuollon toimivuus on ensiarvoisen tärkeää koronaviruksen etenemisen hidastamiseksi.

Seuraamme epidemian etenemistä, ja päivitämme tarvittaessa ohjeitamme urakoitsijoille,  henkilöstölle ja asiakkaille.

Toimi näin 

  • Toimistomme Tiedepuistolla on suljettu, älä siis tule paikan päälle. Palvelemme puhelimitse klo 8–16 p. 013 318 198.
  • Suosi yhteydenotoissa sähköpostia: asiakaspalvelu@puhas.fisähköistä asiointia ja chatia, sillä puhelinpalvelu voi ruuhkautua. 

 

  • Lajittele nenäliinat ja lautasliinat poltettavaan jätteeseen, ei biojätteeseen.
  • Kerää sairastuneiden jätteet omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla.  Sulje täysi roskapussi tiiviisti ja laita poltettavien jätteiden astiaan.  Tyhjennä sairastuneiden roskakorit päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä poltettavan jätteen astiaan.
  • Lajittele pakkausmateriaalit tehokkaasti ja tiiviisti, niin poltettavaa jätettä syntyy vähemmän.  Jos pakkausjätteiden keräyspaikalla keräysastia on täysi, älä jätä pussia ulkopuolelle vaan yritä tuoda myöhemmin uudestaan.  Voit myös ilmoittaa täydestä astiasta keräysastian kyljessä näkyvään puhelinnumeroon. 
  • Jos poltettavan jätteen astian tyhjennyksissä tulee katkoksia,  pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan,  jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

Jätekeskus ja jäteasemat ottavat jätettä vastaan normaalisti, mutta viranomaisten antamat turvallisuusnäkökohdat huomioiden käytäntöihin voi tulla muutoksia.

Toistaiseksi emme ota vastaan vierailijoita toimipisteisiimme ja järjestämme kaikki palaverit etäpalavereina.  Myös neuvontatilaisuudet pidämme etänä tai siirrämme pidettäväksi myöhemmin.