30.05.2018

Uusi jätetaksa voimaan 1.6.2018

Joensuun alueellinen jätelautakunta:

Uusi jätetaksa on hyväksytty Joensuun alueellisen jätelautakunnan toimialueelle. Jätetaksassa määritetään asukkaiden ja muiden kunnan järjestämisvastuun piiriin kuuluvien toimijoiden jätemaksut ja maksuperusteet. Jätelautakunta hyväksyi taksan kokouksessaan 24.5.2018. Taksaa noudatetaan 1.6.2018 alkaen kunnallisen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy:n järjestämissä jätehuoltopalveluissa Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnissa.

Keskeisin uudistus on yhtenäisten jäteastian tyhjennysmaksujen käyttöönotto koko toimialueella. Aikaisemmin alueen kunnissa on ollut erisuuruiset tyhjennysmaksut. Kesäkuun alussa käynnistyy uusi jätteenkuljetuksen urakkakausi ja taksassa onkin huomioitu kuljetuskustannusten muutos.

Muutokset koskevat kiinteistökohtaisia jätemaksuja, eli omaa tai kimppa-astiaa käyttäviä kuntalaisia. Poltettavan jätteen ja biojätteen yleisimmät tyhjennysmaksut pienenevät Ilomantsissa, Polvijärvellä ja Liperissä. Kontiolahdella maksut pysyvät lähes ennallaan ja Joensuussa nousevat jonkin verran. Kiinteistön sijaintikunnan lisäksi astiatyyppi vaikuttaa siihen, miten kotitalouden tai asunto-osakeyhtiön maksut muuttuvat.

Biojäteastioiden tyhjennysmaksut ovat jatkossa samat kuin tähän asti on ollut Joensuussa. Biojäteastioiden tyhjennysmaksuihin sisältyy jatkossakin vuosittain kaksi kertaa tehtävä astiapesu. Sen sijaan kaikista poltettavan jätteen astioiden pesuista laskutetaan kesäkuun alusta alkaen maksu. Astiapesut tehdään ilman erillistä tilausta vähintään kolmen huoneiston asuinkiinteistöille (yleisimmin asunto-osakeyhtiöt) ja kuntien toimipisteiden astioille. Pientalokiinteistölle astiapesun voi halutessaan tilata Puhas Oy:n asiakaspalvelusta.

Perusmaksut ja aluekeräyspisteen käyttömaksut eivät muutu. Myös asiointimaksut jäteasemilla säilyvät pääosin ennallaan. Taksassa on myös varauduttu Liperin Ylämyllylle rakenteilla olevan jäteaseman avaamiseen.

Tutustu tästä:

Uusi jätetaksa 1.6.2018 alkaen >

Maksujen vertailutaulukko (vs. aiempi taksa) >

Taksan Liite 1 - TSV-maksutaulukko (ei koske asumisen jätehuoltoa) >