YHTEISÖJEN JÄTEASTIAT

Astiat ja kerättävät jätejakeet

Kiinteistön jäteastioiden kokoon, määrään sekä lajiteltaviin hyötyjätteisiin vaikuttavat yhteisön omien resurssien ja ympäristöohjelmien nojalla mm. kunnalliset jätehuoltomääräykset

Hankkiessanne jäteastiaa varmistattehan, että jäteastia on pyörällinen, konekuormaukseen soveltuva ja tehty säiden vaihtelun kestävästä muovista. Hyvä merkki laadusta on usean vuoden runkotakuuaika ja se, että jäteastiassa on selvästi näkyvissä astian merkki ja valmistajan leima. Jäteastioita myyvät Puhas Oy, rautakaupat ja jätteenkuljetusyritykset.

Huomioittehan, että tyhjennyksessä rikkoutuvia Justus -jäteastioita ei korvata asiakkaille, sillä kyseinen astia soveltuu huonosti koneelliseen kuormaukseen. Justus -astioita tyhjennetään kuitenkin niin kauan, kun astia pysyy ehjänä.

Jäteastioiden maksimipaino

Suurin sallittu paino 240-litraiselle jäteastialle on jätehuoltomääräysten mukaan 60 kg ja 660-litraiselle jäteastialle 80 kg. Biojäteastioiden osalta tämä tarkoittaa jäteastian täyttämistä enintään puoliväliin.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin.