MILLAINEN ON HYVÄ KERÄYSPAIKKA?

Keräyspaikan suunnittelu

Onnistuneen jätehuollon edellytys on helposti jäteautolla saavutettava keräyspaikka, josta jätteet voidaan kuormata turvallisesti jäteautoon. Keräyspaikkaa valitessa kannattaa pohtia, onko keräyspaikan läheisyydessä jäteautolle riittävää kääntöpaikkaa, ja kestääkö keräyspaikka jopa 26-tonnisen jäteauton painon. Keräyspaikka kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Keräyspaikan huolellinen kunnossapito takaa sujuvan jätehuollon sekä jätteentuottajalle että jätteenkuljettajalle.  Minimitason keräyspaikalle asettavat kunnalliset jätehuoltomääräykset, jossa vaatimuksia on mm. keräyspaikan ja ajoväylien kantavuuteen, kulutuksen kestoon ja esteettömyyteen.

Lisäpalvelumaksut

Jos keräyspaikka ei sovi omalle maalle, on keräyspaikan perustamiselle toisen maalle kysyttävä aina maanomistajan lupa. Lisäksi on otettava huomioon mahdolliset lisäpalvelumaksut,  joita saattaa aiheutua esim. jätehuoltomääräyksistä poikkeavasta keräyspaikasta.

 

Lisätietoa keräyspaikasta saat jätehuoltomääräyksistä ja asiakaspalvelustamme. Kysy lisää vaihtoehdoista, autamme keräyspaikan valinnassa mielellämme!