Palvelemme tänään

Asiakaspalvelu 013 318 198 8–16 8–16 8–16 8–16 8–16 Suljettu Suljettu 2.4.2021 Suljettu 5.4.2021 Suljettu 13.5.2021 Suljettu 25.6.2021 Suljettu

Kontiosuon jätekeskus 8–19 8–17 8–17 8–17 8–17 Suljettu Suljettu 2.4.2021 Suljettu 5.4.2021 Suljettu 13.5.2021 Suljettu 25.6.2021 Suljettu

Ilomantsin jäteasema 9–13 Suljettu Suljettu 15–19 Suljettu Suljettu Suljettu 5.4.2021 Suljettu 13.5.2021 Suljettu

Kontiolahden jäteasema 15–19 Suljettu Suljettu 9–13 Suljettu Suljettu Suljettu 5.4.2021 Suljettu 13.5.2021 Suljettu

Polvijärven jäteasema Suljettu 9–13 Suljettu 14–18 Suljettu Suljettu Suljettu 13.5.2021 Suljettu

Liperin jäteasema Itsepalveluna 6–22 Itsepalveluna 6–22, henkilökunta paikalla 14–18 Itsepalveluna 6–22 Itsepalveluna 6–22 Itsepalveluna 6–22, henkilökunta paikalla 14–18 Itsepalveluna 6–22 Itsepalveluna 6–22 6.10.2021 Suljettu huoltotöiden takia

Taloyhtiön jätehuolto

Tarjoamme täydelliset lajittelumahdollisuudet ja ratkaisut sujuvaan jätehuoltoon!
Jätehuoltopalveluiden tilauksia ja muutoksia palveluihin voi tehdä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai tämän valtuuttama henkilö sekä isännöitsijä tai huoltoyhtiön edustaja.

Taloyhtiöiden jätehuolto on useimmiten hoidettu keskitetysti isännöitsijöiden kautta. Isännöitsijä myös useimmiten hyväksyy asunto-osakeyhtiöiden jätehuoltolaskut, minkä vuoksi isännöitsijän on tärkeää olla perillä jätehuollosta.

Jätteiden keräys kiinteistöltä

Taloyhtiön poltettavan jätteen keräykseen on kaksi vaihtoehtoa: oma jäteastia tai yhteinen eli ns. kimppa-astia. Kimpan voi perustaa esimerkiksi kaksi taloyhtiötä yhdessä.

Toimitamme uusille taloyhtiöille ja kimpoille maksutta kooltaan enintään 660 litran jäteastiat. Jäteastiat ovat Puhaksen omaisuutta, mutta taloyhtiö tai kimppa huolehtii kunnossapidosta.

Tarjoamme biojätteen keräysmahdollisuuden taajamissa. Biojäte on jätehuoltomääräysten mukaan lajiteltava erikseen, jos kiinteistössä on kolme asuinhuoneistoa tai enemmän. Biojätteen keräyskustannus koostuu keräysastian tyhjennysmaksuista.

Puhas toimittaa keräysastian kiinteistölle maksutta. Jäteastia on Puhaksen omaisuutta, mutta taloyhtiö tai kimppa huolehtii kunnossapidosta.

Kodeissa syntyvän biojätteen voi myös kompostoida taloyhtiön yhteisessä kompostorissa. Biojätteen sisältämät ravinteet jäävät tällöin kompostorissa muodostuvan mullan kautta yhteisen pihan käyttöön. Biojätteen kompostoinnista kerros- tai rivitalokiinteistöllä on ilmoitettava kirjallisesti Joensuun alueelliselle jätelautakunnalle. Ilmoituksessa on nimettävä kompostorin hoidosta vastaava henkilö.

Lajittelu ja kierrätys on helppoa, kun keräysastiat sijaitsevat pihapiirissä.

Tarjoamme taloyhtiölle kokonaispalvelua kartonki-, muovi- ja lasipakkausten sekä metallin keräykseen, jolloin keräämme lasipakkaukkset ja metallin maksutta. Kokonaispalveluun kuuluu myös maksuton tarroitettujen pakkausjäte- ja metalliastioiden toimitus kiinteistölle.

Kysy pakkausjätteiden ja metallin keräyksen kokonaispalvelua asiakaspalvelustamme.

Maksuttomasta paperin keräyksestä voi tehdä sopimuksen paperin tuottajayhteisön yhteistyökumppanina toimivan kuljetusyrittäjän kanssa. Kuljetusyrittäjien yhteystiedot saa paperin tuottajayhteisöjen kautta www.encorepalvelut.fi tai www.suomenkeraystuote.fi.

Toimiva jätetila sujuvoittaa jätteen lajittelua ja keräystä

Jätetila tai -katos on olennainen osa nykyaikaista kiinteistöä. Se helpottaa jätehuollon järjestämistä ja antaa kiinteistöstä siistin vaikutelman. Lue jätekatoksen suunnittelusta >

Usein kysyttyä

Biojätepussi on mitoitettu sopimaan jäteastian pannan ympärille napakasti. Joskus biojätepussin pohja voi jäädä roikkumaan hieman ilmaan. Kun ensimmäiset biojätteet laitetaan astiaan, huonosti pannan kohdalta laitettu pussi voi tipahtaa mukana. Myös hyvin asennettu biojätepussi voi tipahtaa astian pohjalle, jos pakkaamatonta biojätettä kaadetaan jäteastiaan suoraan keittiön bioroskiksesta.

Biojätepussi jäteastiassa ei ole välttämätön, jos biojätteet pakataan hyvin biojätepussiin, sanomalehteen tai vaikka kirjekuoreen. Hyvin pakattu biojäte ehkäisee astian seinien likaantumista. Kokeilemme parhaillaan joillakin alueilla biojätteenkeräystä ilman pussia jäteastiassa.

Täysi tai lähes täysi biojäteastia voi painaa jopa yli 200 kg, eikä jäteastiaa ei ole tarkoitettu kestämään sellaista painoa. Liian täysi astia hajoaa helposti tyhjentäessä, mikä on merkittävä työturvallisuusriski jätteenkuljettajalle. 

Jätehuoltomääräysten mukainen maksimipaino 140–240 litran jäteastioille on 60 kg, joten suosittelemme täyttämään jäteastiaa vain puolilleen. Biojätteelle kannattaa varata riittävä määrä astioita, ettei tule hankaluuksia tyhjennyksessä ja että jäteastia kestää käytössä pitkään.

Valuta biojätteestä nesteet ja pakkaa biojätteet  biojätepussiin, sanomalehteen tai vaikkapa jauho- tai sokeripussiin.

Sanomalehdestä saat helpon ja edullisen biojätepussin, katso taitto-ohjeet videolta:

Kun taloyhtiöllä on useampi jäteastia samaa jätejaetta (esimerkiksi kolme 660-litraista poltettavan jätteen astiaa), on kyseessä niin sanottu astiaryhmä. Astiaryhmissä kuljettajia on ohjeistettu siten, että he tyhjentävät aina vähintään yhden jäteastian ja lisäksi ne astiat, joiden täyttöaste on yli 50%.

Näin taloyhtiön jätelaskut pidetään kohtuullisina ja mahdollistetaan vara-astioiden pitäminen ilman suurempaa vaikutusta jätehuoltokuluihin. Jos taloyhtiössänne halutaan kaikki astiat tyhjennettäväksi joka kerralla, ilmoitattehan siitä asiakaspalveluumme.